Vincent Leloux

Vincent Leloux

 

Hallo,

Ik ben eind jaren 90 afgestudeerd als animatie- & videokunstenaar aan de kunstacademie in Tilburg. Ik geef al bijna 20 jaar workshops op het gebied van film, animatie, TV en beeldende vorming. Ik denk dat ik alle doelgroepen en leeftijden wel voorbij heb zien komen, door het hele land. Basisscholen, middelbare scholen, bibliotheken, bedrijfsuitjes, carnavals-verenigingen; festivals en verjaardagspartijtjes. Ook schrijf ik lesmateriaal, animeer en illustreer ik nog steeds en ben ik werkzaam als acteur.

Op Vinfilm bundel ik deze verschillende disciplines. Die bundeling…… dat is ook wat me heel vroeger al in de animatie aantrok. En dat is wat me er altijd weer terug naartoe trekt. Animatie bevat alles! Schepping en bewerking van beeld & geluid, muziek, acteren, regie, ritme, kleur, lijnenspel, vlakgebruik….. Het is poëzie of proza; fictie of documentair. Het is een balletvoorstelling….of een akelig straatgevecht….. kunst en commercie.