Cursus: zelf een animatiefilm maken!

Ben jij tussen de 7 en 12 jaar en is wil je je eigen animatiefilm maken? Dat is precies wat we hier gaan doen! Deze Vinfilm cursus bestaat uit 10 lessen van 2 uur en kost €180,-

Wat gaan we doen?

In principe werkt iedereen aan zijn of haar eigen filmpje. Maar als je samen met iemand een filmpje wil maken, kunnen jullie je ook als tweetal opgeven.

De animatievorm die we gebruiken is de cut-out animatie techniek, waarbij je tekeningen uitknipt en steeds opnieuw kunt gebruiken. Dat wil niet zeggen dat je maar één tekening hoeft te maken, maar in ieder geval wel minder dan in de klassieke tekenfilms. Daar moet je van één poppetje minstens 12 en soms zelfs wel 24 tekeningen maken voor maar één seconde beeld!

Met de cut-out techniek kunnen we dus wel een stuk sneller werken, maar toch….

Bij het maken van een animatiefilm komt veel kijken:

Je moet een verhaal gaan vertellen, je moet nadenken hoe je dat verhaal wil gaan laten zien. Zien we iets van veraf, of kun je sommige dingen beter van dichtbij laten zien? En in welke volgorde kan ik dingen het beste laten zien of opnemen?

Ook moet je nadenken over wie jouw verhaal gaat en hoe ze eruit zien. Dat wordt dus toch weer tekenen!

En als je je getekende toneelspelertjes dan hebt ontworpen dan ben jij natuurlijk ook degene die ze gaat laten bewegen. Dus moet je ook iets over acteren leren! En hoe maak je trouwens geluid bij je beelden?

De opbouw van de cursus is zo, dat je iedere les iets nieuws bijleert en het meteen in je eigen film kunt toepassen